108

Manchester Road

Existing
Existing

press to zoom
Basement and ground floor plans
Basement and ground floor plans

press to zoom
Rear elevation
Rear elevation

press to zoom
Existing
Existing

press to zoom
1/4

Client

Private client

Location

Stockport

Budget

100k

Collaborators

Downloads

Infill Extension to a Victorian Terrace

The project is a full refurbishment to a Victorian terrace in Greater Manchester, that aims to reconfigure the existing plan layout on the ground floor and create a connected family space. The client was keen to integrate wildlife in the design by including a bee-friendly shelter sitting in a white concrete panel at the base of the picture window, and connecting the house to the rear garden.

Aesthetically, the proposal blends subtle modern elements with the original Victorian features of the house in order to preserve the character of the dwelling. There is a strong emphasis on textures and
contrasts, with a rich, warm and luxurious palette of colours and materials.