076

Brooks Road Extension

Front Elevation
Front Elevation

Rejected by Planning

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Front Elevation
Front Elevation

Rejected by Planning

press to zoom
1/6

Client

Private Client

Location

Trafford, Manchester

Budget

75k

Collaborators

AWK Engineers

Downloads

Enhancing an 80s Eyesore

Major renovation and front extension to the 1980s built detached house to open up a poorly laid out home and providing a spacious open plan kitchen, dining and living room at ground floor and to rearrange the first floor to make best use of the cramped layout. The project’s core aim is to make this house fit for a 4
person family. A home that works for them and that they will be proud to invite people round too.
The home is cramped so the desire is to have a more comfortable, more usable space for all of the family, and growing kids. Our aim is to provide for the client a modern playful design that seeks to harmonise the character of the family, the lifestyle they want to live and a strong but not over powering aesthetic theme. The use of accent tones of powerful bright colours set against white walls will help lift the internal spaces. While the use of matching brick juxtapositioned with natural timber cladding punctuated by bright coloured powder-coated steel will create a striking yet complementary street elevation.